.

Referat af årsmødet med grundejerforeninger og bylaug.

Lørdag den 25. april 1992

Deltagere:

Fra helårsgrundejerforeninger/bylaug: 11 repræsentanter
Fra sommerhusgrundejerforeninger: 17 repræsentanter

Fra kommunalbestyrelsen:

Svend Madsen, Borgmester
Egon Larsen, fmd. for socialudvalget
Flemming Damgaard Larsen, fmd for teknisk udvalg
Birthe Krag Sørensen, fmd. for kulturelt udvalg
Michael B. Hansen
Annette Vallø Christensen

Fra administrationen:

Poul Thordal, kommunaldirektør
Knud Sterregaard, leder af borgerserviceforvaltningen
Bodil Hare, leder af centralforvaltningen
Ivar Eliassen, plan- og miljø
Ulla Jensen, ejendomme

1. Borgmesteren bød velkommen.

2. Borgmesteren berørte følgende emner i sin beretning:

  • Anlægssiden. på Grønnehave er der bygget nyt dagcenter for kr. 4.5 mill samt nye ældreboliger og kr. 4.0 mill. Visitationen til de nye ældreboliger er igang.
  • Børnepasning. Der er ingen venteliste på pasning af børn. I 1992 er der taget 60 nye pladser i brug. En 60 børns institution i Lyndby har 1. prioritet på anlægssiden.
  • Rensningsanlæg. Der er indviet et nyt rensningsanlæg i Sæby. Der er undersøgelser igang på anlægget i Lyndby, så det kommer til at fungerer. Udløbet i Ejby forlænges med 28 m, så badevandet skulle få en bedre kvalitet. Der er udarbejdet forslag til en ny spildevandsplan, som forventes endelig godkendt inden sommerferien.
  • Der er nedlagt § 14 forbud i St. Karleby. Det betyder at lokalplan bliver udarbejdet inden for 1 år.
  • Vestervang i Kr. Sonnerup renoveres for ca. 3 mill. Der vil blive 4 lejligheder i ejendommen.
  • Kystsikring i Ejby. Amtet har udtalt, at der bør ske kystsikring. Der skal forhandles om måden og finansieringen.
  • Kommuneplan er under ajourføring. Der har været afholdt temamøder i marts 1992.
  • Almennyttige boliger. Der bliver bygget 20 nye boliger i 1992, fordelt i Kr. Sonnerup, Gershøj og Lyndby.
  • Storskrald. Vi har fået ny vognmand, så vi håber det på længere sigt vil forbedre forholdene.
  • Erhverv. Det er stadig meget svært at sælge erhvervsgrunde i kommunen. Der har været afholdt temadage for de erhvervsdrivende ligesom en salgsmappe er udsendt.
  • Regionsplan. Til amtets forslag til regionsplantillæg har kommunen udtalt følgende: Intet imod en golfbane - intet imod vindmøller ved Lyndby og lystbådehavne bør kunne etableres i begge fjorde.
  • Økonomi. Den økonomiske situation er ikke særlig god. Der sker et konstant øget træk på det sociale område p.g.a. arbejdsløshed.
  • Sommerhusejere i vejviseren. Efter en henvendelse fra Allan Augsburg, har kommunen undersøgt muligheden for, at sommerhusejere bliver optaget i Mostrup vejviseren. Grundejerforeningsformændene anmodes om hjælp, da hver grundejer skal give tilsagn. Der skal ske en tilbagemelding inden 1/1-1993. Der vedlægges et notat til dette referat.
    Det kan ikke udelukkes, at det vil koste et mindre beløb pr. grundejerforening.

3. Spørgetid.

Der var mange spørgsmål til trafikforholdene i kommunen. Generelt blev der svaret, at investeringer i nye veje kommer i 2. prioritet lige efter den nye børnehave i Lyndby. Der er politisk enighed om, at Vintappervejen skal laves først. På denne baggrund vurderes behovet for etablering af hastighedsdæmpende foranstaltninger på det øvrige vejnet.

Til spørgsmål om cykelstier, var det samme svar, da det hænger sammen med udbygningen af vejnettet.

Sydmarksvej er for bred. Den bliver brugt som racerbane. Der bør eventuelt laves indskrænkninger i vejsiden, så farten bliver reduceret.

Vejskilt ved Nordmarksvej: Blind vej-skilt, som blev lovet sidste år, hvor bliver det af? Flemming Damgaard Larsen lover det sker nu!

Omkring spildevandssituationen i Ejby, blev det oplyst, at der er en ny plan for rensningsanlægget i Ejby, så vi får et godt anlæg der overholder fremtidens krav.
Allerede i år forlænges udløbsledningen fra rensningsanlægget i Ejby. Det sker for at sikre, at eventuel forurening ikke stammer fra udløbsledningen. Derved skabes en optimal mulighed for at undgå et badeforbud.
Finansieringen foregår over ejendomsskattebilletten - vandafledningsbidrag, anlæg, men der udstedes p.t. ingen garanti for, at beløbet ikke stiger i fremtiden.

Det off. toilet ved Kyndeløse Sydmark bør fjernes. Kommunen er indstillet på at toiletbygningen skal fjernes, men nedrivningen vil først ske, når der er givet en permanent tilladelse til, at der opstilles et mobilt toilet i sommersæsonen. Dette forhold indgår i den fredningssag der er igang for området, og derfor afventes afgørelsen af denne fredningssag.

Badebro Kyndeløse: Der blev spurgt, om Bramsnæs kommune har til hensigt, at opsætte badebro ved den off. badeplads i Kyndeløse, som man tidligere har gjort. Fmd. for kulturelt udvalg, Birthe f Krag Sørensen oplyser, at det vil blive vurderet i forbindelse med budgetlægningen for 1993.

Bjarne Zetterstrøm mener ikke han er blevet direkte kontaktet vedr. den nye spildevandsplan, og da han mener det er meget akuelt for Nordmarken, var han utilfreds med dette forhold. Det undersøges om der er sket en fejl i administrationen.

Storskraldsordningen blev rost. Nogle savner en ordning omkring haveaffald, og forskellige løsninger blev drøftet. Der er et ønske om, at fordele de storskraldsfrie måneder over forår og efterår, så perioden ikke bliver så lang.

Omkring løsning af problemet med haveaffald, blev det oplyst, at der findes et system ØKODAN, som kan neddele haveaffald, så det kan genanvendes som muld. Økodan systemet kan tage større enheder end f.eks. en flishugger. Kommunen vil få tilsendt materiale som fortæller om økodan systemet. Teknisk udvalg lover at se nærmere på materialet, når det kommer.

Spørgsmål om hjælp til oprensning af branddamme og vandhuller blev efterlyst. Flemming Damgaard Larsen fortalte, at amtet har en fond til naturforvaltningsprojekter, som kan søges til dette formål.

Beboelse i sommerhuse blev debateret. Flemming Damgaard Larsen redegjorde for hvem der kan bo i sommerhuset. Der er ca. 120 med tilladelse efter ordningen fra 1983, hvor man gav ret til alle der boede ulovligt. Derudover kan der i særlige tilfælde gives dispensation. Der er højst givet 10 af sådanne dispensationer.

Der er vedtaget en lov, der giver mulighed for pensionister og efterlønsmodtagere til at bo i sommerhuset året rundt, hvis de har ejet huset i mindst 8 år. Der kan være deklarationer i grundejerforeningen der forbyder beboelse i sommerhuset. Hvis kommunen har påtaleret, frafaldes denne.

Det er ikke muligt for kommunen, at afvise sociale ydelser m.v. selvom det er ulovligt at bo i sommerhuset.
Der er en projektgruppe i gang, der ser på problemerne.

Rabatten på Gershøj Havnevej - ud for Bovelsgården bør kommunen gøre noget ved. Det blev lovet, at der bliver udlagt stabilt grus.

Spørgsmål om ambulancekørsel i yderdistrikterne. De tilstedeværende blev anmodet om konkrete eksempler på, at en ambulance ikke kom frem indenfor 15. min.

På spørgsmål om, hvorfor sti ved almennyttige boliger i Kr.Sonnerup ikke er videreført til købmanden, er svaret, at stien er udarbejdet i samarbejde med lokalrådet.

Hvornår sker der noget på Bjerrum's grund? Når vejret tillader det, vil der blive sået græs. Det er op til lokalrådet/bylauget, at opsætte borde og bænke.

Det bliver påtalt, at gentagne klager over forholdene omkring Dansk fryse tørring bl.a. støjgener og udendørs oplagring, ikke bliver besvaret. Administrationen oplyser, at svarene fra planstyrelsen er videresendt til bylauget, men det anbefales, at bylauget får aktindsigt, så man konkret kan se på forholdene.

Der anmodes om, at den nye daginstitution i Lyndby bliver indrettet, så den også kan bruges af lokalsamfundet, som det sker i Kr. Sonnerup. Egon Larsen lover at tage det til efterretning.

Mødet slut.


 

 

Vedr. sommerhusejeres optagelse i Mostrups Vejviser.

I fortsættelse af de drøftelser De har haft med kommuneingeniør Ivar Eliassen samt borgmester Svend Madsen, har vi undersøgt sagen om sommerhusejeres optagelse i Mostrups Vejviser hos Mostrup.

Der findes p.t. ikke EDB-registre, der kan samkøres, således som det er tilfældet med kommunens fastboende borgere (registersikkerhed), men Mostrup har meddelt, at der er mulighed for, at også sommerhusejerne han optages.

Det kræver dog, at der fra hver grundejerforening, senest den 1. januar 1992, er modtaget en fortegnelse over de sommerhusejere, der ønsker at være optaget i vejviseren. Grundejerforeningen skal have en skriftlig accept fra den enkelte ejer om optagelse.

Mostrup har endvidere meddelt, at der vil være tale om en manuel indberetning, og at der hvert år skal indsendes ajourføringslister fra grundejerforeningen.

Prisen for denne form for optagelse andrager kr. 15.000,- + moms, som vil blive fordelt på hver grundejerforening efter det antal medlemmer der skal optages.

Vi forventer herefter at høre nærmere fra Dem.

Med venlig hilsen

Anne Marie Allert
fuldmægtig

 
.

Sidst opdateret 26-Jul-2004