.

Bramsnæs Kommune
Team Teknik og Miljø
24. juli 2001

Kommunens årlige møde med grundejerforeninger og bylaug

Lørdag den 26/5 2001 kl. 10.00

Repræsentanter fra Kommunen:

  • Carsten Rasmussen, Borgmester
  • Jens Bo Svendsen, teamleder Team Teknik & Miljø

27 grundejerforeninger/bylaug var repræsenteret ud af 75, som det fremgår af vedlagte liste. Foreninger/laug fremhævet med fed skrift, var repræsenteret.

Borgmester Carsten Rasmussen bød velkommen.

Carsten Rasmussen fortalte om de forskellige tiltag der er i kommunen i øjeblikket og hvilke der kan forventes i fremtiden.

Der er godt gang i byggeriet og den økonomiske situation ser fin ud. Kommunen regner med at komme ud af året med et fornuftigt regnskab.

Budgettet for næste år viser et underskud på 3 mio. kr.

Regeringens omlægninger på det sociale område kan påvirke Kommunens økonomi en smule.

Skolebyggeriet er også godt i gang og også det nye folkebibliotek.

Sæby Gershøj skole har snart en ny hal der står færdig til efteråret.

Kirke Hyllinge skole har netop fået renoveret 1890 bygningen og indskolingsafsnittet er netop påbegyndt.

Cafeteriaet i hallen flytter op i det nuværende bibliotek.

Det nye bibliotek bliver placeret mellem 1890-bygningen og administrationsbygningen.

Hele skoleprojektet bliver udført i en parteneringaftale (teamentreprise) sammen med Arkitekterne Friis & Moltke

På ældreområdet er der et tilsvarende projekt med et ældrecenter. Plejehjemmene Baunehøj og Grønnehave nedlægges. Grønnehave beholdes som genoptræningscenter og eventuelt som aflastning efter hospitalsophold.

Projektet udformes som "leve-bo-miljø", med eksempelvis 60 boliger bygget op omkring fællesarealer og personalefaciliteter. De ældre skal kunne deltage aktivt i alle de daglige gøremål.

Bramsnæs Kommune regner med at centeret vil koste ca. 50 mio. kr. og kommunen forventer et mere nøjagtigt plangrundlag inden årets udgang.

Plejehjemssituationen i øjeblikket er at vi har pladser til alle og på nuværende tidspunkt sælger vi plejehjemspladser til andre kommuner.

Ny børnehave i Kirke Hyllinge starter i begyndelsen af september 2001, og som noget nyt er der 10 vuggestuepladser. Byggeriet er en smule forsinket grundet uforudsete konstruktive forhold.

Ny brandstation på Vintapperbuen er under udførelse og måske bliver der også plads til Materielgården.

Nyt multihus i Kirke Sonnerup til klubaktiviteter er der også planer om. Lokale og anlægsfonden har givet tilsagn om ca. 2 mio. kr. og kommunen giver det samme.

Regionplanen blev gennemgået og der blev redegjort for nogle af kommunens ønsker. Mange af ønskerne bliver formodentlig ikke opfyldt, men vi forventer at vi får love til at overføre 20 ha fra landzone til byzone, syd for Kirke Hyllinge. En lokalplan er under udarbejdelse.

Team Teknik & Miljø: Er i øjeblikket i høring.

Kommunen er i øjeblikket i gang med at byggemodne to erhvervsområder, Tjørnevangen og Vintapperbuen.

Derudover har Kommunen fået lov til at overføre et lille sommerhusområde i Ejby, til byzone. Dette skal ske via lokalplan.

Trafiksaneringsplanen for Kirke Hyllinge er der søgt midler til i Vejdirektoratets pulje til anlæg. Svar forventes medio juli. Grimshøjvej beholder sin bredde med cykelsti og fortov.

Team Teknik & Miljø: Kommunen har modtaget afslag på støtte til trafiksaneringen.

 

Spørgerunde:

Arne Kristensen, Nørre Hyllinge Bylaug:
Kommer der nye busskure op ? Skuret i Nørre Hyllinge blæste omkuld i decemberstormen i 1999.

CR: Kommunen arbejder på pæne og ens busskure i hele kommunen. Der kommer skure op igen, enten som reklamefinansierede eller som budgetønsker.

Poul Hansen, Borrevejle Grundejerforening:
Angående ryddelige forhold på sommerhusgrunde. Hvad agter kommunen at gøre ?

CR: Det er en stor gråzone hvor lovhjemmel til at påbyde folk at rydde op, er meget spinkelt. Hvis der er tale om forurening stillede sagen sig anderledes. Kommunen vil dog gerne prøve at skrive til de pågældende grundejere og se om det hjælper, i hvert enkelt tilfælde der bliver påpeget eller anmeldt. Det brev som kommunen i sin tid skrev til ansøgere om dispensation for helårsbeboelse (i 10 år) var der ikke umiddelbart hjemmel til at kræve ryddelige forhold, men det havde dog en vis effekt.

Mogens Meulengratch, Grundejerforeningen Ejbybro:
Hvorfor går kommunerne ikke sammen om at gøre noget ved det. Eksempelvis et lovforslag.

CR: Det er svært da det jo ikke er kommunerne der er den lovgivende forsamling.

Jan Jensen, Grundejerforeningen Brunskær:
Kommunen skulle forlange at husene er helårsanvendelige.

CR: Vi sagde at husene skulle være anvendelige, men som ved pensionisters ret til at anvende sommerhuse som de har ejet i 8 år til helårsbeboelse, er det pensionisten selv der skal vurderingen om sommerhuset er helårsanvendeligt eller ej, og ikke kommunen der skal påvise dette. Sommerhusbeboere med dispensation bliver ikke forfordelt.

John Bendtsen, Grundejerforeningen Gershøj, Per Kjær Jensen, Grundejerforeningen Rytterlodden:
Affald. Bilerne bliver større og større og ødelægger rabatterne.

CR: Vognmanden, Axel Hansen vil blive forelagt problemet.

Team Teknik & Miljø har løbende kontakt med Axel Hansen

Kyndeløse Bylaug:
Problemer med storskrald. Ikke alt bliver taget med.

Som der står i kommunens folder der er husstandsomdelt, er det kun visse affaldstyper der bliver afhentet. Eksempelvis afhentes plæneklippere og andre haveredskaber med motorer ikke. Dette er miljøfarligt affald og skal afleveres på KARA. Ligeledes er regler for længde og tyngde af affaldet.

Per Kjær Jensen, Grundejerforeningen Rytterlodden:
Affaldspjecen skal ud i god tid.

Folderen kommer ud sammen med ejendomsskattebilleten.

Keld ??? Kirke Sonnerup:
Betyder containerpladsen ved Dyvelslyst at storskraldsordningen bortfalder ?

CR: I den kommende tid vil vi se på hele affaldsordningen.

Team Teknik & Miljø: Kommunen er i øjeblikket ved at udarbejde et nyt affaldsudbud. Den nuværende storskraldsordning fortsætte på samme måde indtil sommeren 2002. hvilken effekt containerpladsen får er det endnu uvist at gisne om. Men i hvert tilfælde vil den betyde kortere transport både for den enkelte og for vognmanden. Beliggenheden skulle gerne betyde at flere private selv afleverer storskrald så vi får færre vognmandskørsler ( eller mindre mængder fra vognmanden).

Paul Jensen, Grundejerforeningen Hyllingeparken:
Skraldemændene bruger ikke håndtagene når de triller skraldespandene af sted.

CR: skraldespandene skal overholde kravene fra AT for at skraldemændene må håndtere dem. Hvad skraldemændene så gør det kan kommunen ikke gøre så meget ved.

Når nu storskraldet skal drosles ned kan KARA-kortet så blive via sygesikringsbeviset ?

Team Teknik & Miljø: Ja vi arbejder på sagen, således at aflevering på den nye containerplads bliver via sygesikringsbeviset. Aflevering på KARA i Roskilde bliver dog fortsat med KARA-kort.

Hans Huldgaard, Store Karleby Bylaug:
Rabatterne bliver kørt op, hvornår bliver de asfalteret ?

CR: Rabatterne forbliver grønne, men det vil blive overvejet om de kunne etableres med græsarmering.

Team Teknik & Miljø: I vinter skiftede vi vognmand til snerydning/-fejning. Det gik lidt ud over græsrabatterne da hans maskiner var lidt for store. Dette bliver der rettet op på næste vinter med mindre maskiner. Generelt må det sige at græsrabatter og rabatter generelt bliver kørt op, specielt af landbrugsmaskiner og andre store køretøjer. I princippet er det skadevolderen der skal rette op på dette og det vil kommunen henstille til.

Pia Holmquist, Ejby Strands Østre Grundejerforening:
Angående det nye område i Ejby, kræves der byggetilladelse når det overgår til helårsbeboelse ?

Team Teknik & Miljø: Området kan overføres til byzone når der er udarbejdet en lokalplan. Hvis man ønsker at bibeholde huset som sommerhus kræves der ikke nogen tilladelse. Men må så kun benytte sommerhuset i perioden fra 1. april ti1 30. september. Hvis man ønsker at anvende huset som helårsbolig kræver dette byggetilladelse, idet der jf Byggelovens § 2, sker en væsentlig ændring i anvendelsen. I princippet skal sommerhuset så kunne opfylde kravene i Bygningsreglementet for småhuse af 1998, med hensyn til isolering, ventilation, konstruktive forhold, brandforhold og indretning. Mindre dispensationer som afstande udfor arbejdspladser (køkkenvask 0.1.) rumhøjder o.l. vil blive behandlet udfra de enkelte konkrete tilfælde, men kan forventes at blive meddelt hvis huset ellers i forvejen er af en rimelig standard. Forholdet med pensionistordningen bortfalder da dette kun gælder for sommerhusområder, dog kan hidtil lovlig anvendelse fortsætte indtil bortflytning.

??? Grundejerforeningen Møllegården:
Angående lastbilparkering, vil kommunen gøre noget ved dette?

Team Teknik & Miljø: Vi har undersøgt flere muligheder. Der er flere parkeringspladser i forbindelse med skolerne og tankstationer. Samtidig prøver vi at indarbejde lastbilparkering i vores erhvervsområder. Det er straks mere besværligt at regulere forholdet eksempelvis i Møllegårdens udstykning. Forholdet er reguleret af færdselsloven og kan eksempelvis ikke optages som en bestemmelse i en lokalplan eller deklaration. Kommunen kunne lave et parkeringsregulativ, men skal så samtidig anvise passende og tilstrækkelige parkeringsmuligheder, alt dette kræver politiets samtykke. Overtrædelse af et eventuelt regulativ hører under færdselspolitiet. Foreløbig henstiller kommunen lastbilejere til at træffe aftaler med skoler og tankstationer.

Asfaltering af Bygmarken?

Team Teknik & Miljø: Asfaltering af Bygmarken skulle være med i vores fælles asfaltudbud i år.

Vejformanden er sat i sving.

Jette Nielsen, Sæby Bylaug:
Trafikbelastningen i Sæby, og bliver Vintappervejens forlængelse til noget?

CR: Kommunen har prøvet at få "byttet" med Hornsherredvej med Roskilde Amt. Men forudsætningen var at Vintappervej så skulle være i samme stand som Hornsherredvej og der har vi manglet de ca. 30 mio. kr. Og nu da Hornsherredvej har fået (får) cykelsti hele vejen er dette nok endnu sværere. Men kommunen er opmærksom på problemet.

Grundejerforeningen Hyllingeparken:
Stien mellem Ammershøj og Hyllingeparken, hvomår bliver den lavet ?

Team Teknik & Miljø: Stien bliver lavet til efteråret.

Grundejerforeningen Brunskær
Brunskærvej er den privat eller kommunal ?

Team Teknik & Miljø: Brunskær er ifølge matriklerne 5-lb og 5 a og kommunens vejregister privat fællesvej.

Derudover var der generelle spørgsmålom hastighedsdæmpende foranstaltninger, og hastighedsmålinger/trafiktællinger.

Team Teknik & Miljø: matrielgården har trafik- og hastighedsmålere som kan bruges til at be- eller afkræfte behovet for hastighedsdæmpende foranstaltninger. På mødet blev der talt om Sydmarksvej, Ordrupvej og Sonnerup Gade. Team Teknik & Miljø vil foretage målinger på disse strækninger. Der er ikke planer om yderligere hastighedsdæmpende foranstaltninger, men flere steder er politiet anmodet om samtykke til bedre skiltning.

Ref. Jens Bo Svendsen

.
  1. Andelsboligforeningen Ebbemosen                     
  2. Andelsboligforeningen Møllebakken
  3. Biltris Bylaug
  4. Ejby Bylaug
  5. Ejby Strands Østre Grundejerforening
  6. Ejbyfiskernes Brolaug
  7. Englerup Bylaug
  8. Gershøj Bylaug
  9. Gershøjvænge
  10. Grundejerforeningen Ammershøj
  11. Grundejerforeningen Bigården
  12. Grundejerforeningen Bo Vel
  13. Grundejerforeningen Borrevejle                      
  14. Grundejerforeningen Bramsnæsvig                     
  15. Grundejerforeningen Bregnagergård
  16. Grundejerforeningen Bregnehøj
  17. Grundejerforeningen Brunskær
  18. Grundejerforeningen Brusagergård
  19. Grundejerforeningen Chr. Hansensvej                 
  20. Grundejerforeningen Dannebrogsgården
  21. Grundejerforeningen Ebbemosen
  22. Grundejerforeningen Ejby Strand                     
  23. Grundejerforeningen Ejby Syd
  24. Grundejerforeningen Ejbybro
  25. Grundejerforeningen Englerup Nord
  26. Grundejerforeningen Gershøj
  27. Grundejerforeningen Granbakken
  28. Grundejerforeningen Grønhøj                         
  29. Grundejerforeningen Gyvelvej
  30. Grundejerforeningen Hyllingeparken
  31. Grundejerforeningen Indelukket                      
  32. Grundejerforeningen Irishaven
  33. Grundejerforeningen Irisvej
  34. Grundejerforeningen Kyndeløse Strand
  35. Grundejerforeningen Kyndeløse Strand Øst
  36. Grundejerforeningen Lyndbyparken
  37. Grundejerforeningen "Matr 29-r"
  38. Grundejerforeningen Møllegården
  39. Grundejerforeningen Nordre Smedegård
  40. Grundejerforeningen Præstholmgårds Vænge
  41. Grundejerforeningen Rye Huse
  42. Grundejerforeningen Rytterlodden
  43. Grundejerforeningen Skovmarken
  44. Grundejerforeningen Stakhaven
  45. Grundejerforeningen Stendyssen
  46. Grundejerforeningen Strandager                      
  47. Grundejerforeningen Strandlund
  48. Grundejerforeningen Sømod
  49. Grundejerforeningen Teglgården
  50. Grundejerforeningen Tempelkrogen                    
  51. Grundejerforeningen Toftekær
  52. Grundejerforeningen Tranemosevej
  53. Grundejerforeningen Tømmergården.
  54. Grundejerforeningen Ved Fjorden                     
  55. Grundejerforeningen Vestervang                      
  56. Grundejerforeningen Øreholmen                       
  57. Grundejerforeningen Østre Smedegård
  58. Grundejerforeningen Åhusene
  59. Grundejerforeningen Åsvinget
  60. Jenslev Bylaug
  61. Kirke Hyllinge Bylaug
  62. Kirke Sonnerup Bylaug
  63. Kyndeløse Bylaug
  64. Kyndeløse Sydmarks Grundejersammenslutning
  65. Lille Karleby Bylaug
  66. Lyndby By- og Bådelaug
  67. Naturistforeningen Sjælland
  68. Nørre Hyllinge Bylaug
  69. Ordrup Bylaug
  70. Rye Bylaug
  71. Store Karleby Bylaug
  72. Strandvejens Grundejerlaug
  73. Sæby Bylaug
  74. Uglestrup Bylaug
  75. Vintre Møller Bylaug


Sidst opdateret 26-Jul-2004