IRISH STEW - IRSK
STUVNING
6
portioner
Ca. 1 kg lamme- eller
fårebov,
ca. 1 kg hvidkål,
ca. 1/2 kg kartofler,
1 løg eller 1 porre,
50 g smør/margarine,
salt,
peber,
hakket persille
Kødet skæres i små stykker.
Hvidkålen snittes ret groft, kartofler og løg eller porre skæres
i skiver.
Fedtstoffet smeltes i en tykbundet gryde, og et lag hvidkål lægges
i bunden, herpå et lag kød og et lag kartofler med løg, øverst igen
kål. Salt og peber drysses over, og et tætsluttende låg lægges på
gryden, der bringes i kog ved ret svag varme, så kålen ikke brænder
på. Hvis der ikke dannes væde nok i gryden, må der tilsættes lidt
suppe eller vand, men det er som regel ikke nødvendigt.
Gryden rystes, eller indholdet vendes nogle gange under kogningen,
der varer 1,5 - 2,5 time, alt efter kødets kvalitet.
Retten smages godt til
og sættes på bordet i gryden. Serveres med groft rugbrød. Ved anretningen
drysses et godt lag hakket persille over.
Man kan bruge gulerødder
og selleri og evt. flere porrer og/eller løg i stedet for hvidkål.
|


|