IRISH STEW - IRSK STUVNING

6 portioner

Ca. 1 kg lamme- eller fårebov,
ca. 1 kg hvidkål,
ca. 1/2 kg kartofler,
1 løg eller 1 porre,
50 g smør/margarine,
salt,
peber,
hakket persille

Kødet skæres i små stykker. Hvidkålen snittes ret groft, kartofler og løg eller porre skæres i skiver.
Fedtstoffet smeltes i en tykbundet gryde, og et lag hvidkål lægges i bunden, herpå et lag kød og et lag kartofler med løg, øverst igen kål. Salt og peber drysses over, og et tætsluttende låg lægges på gryden, der bringes i kog ved ret svag varme, så kålen ikke brænder på. Hvis der ikke dannes væde nok i gryden, må der tilsættes lidt suppe eller vand, men det er som regel ikke nødvendigt.
Gryden rystes, eller indholdet vendes nogle gange under kogningen, der varer 1,5 - 2,5 time, alt efter kødets kvalitet.

Retten smages godt til og sættes på bordet i gryden. Serveres med groft rugbrød. Ved anretningen drysses et godt lag hakket persille over.

Man kan bruge gulerødder og selleri og evt. flere porrer og/eller løg i stedet for hvidkål.

 

Frøken Jensen

Fra:

Sidst opdateret 26-Jul-2004